IQ

Nivelurile vitaminei D în timpul sarcinii, asociate cu coeficientul de inteligenţă (IQ) al copilului

„Un nou studiu publicat în Journal of Nutrition a arătat că nivelurile de vitamina D ale mamelor în timpul sarcinii au fost asociate cu coeficientul de inteligenţă (IQ) al copiilor lor, sugerând că nivelurile mai ridicate de vitamina D în timpul sarcinii pot duce la scoruri mai mari ale coeficientului IQ al copiilor.” [Sursa: Medicalexpress.com]

COMENTARIU

Acest studiu se adaugă dovezilor din ce în ce mai multe că nivelurile mai ridicate ale anumitor microelemente nutritive în timpul sarcinii pot avea efecte benefice asupra dezvoltării cognitive a copilului.

Un studiu publicat de cercetătorii irlandezi în 2019 a constatat că, atunci când a continuat pe tot parcursul sarcinii, suplimentarea cu acid folic a avut efecte semnificative asupra inteligenței copiilor. La vârsta de 7 ani, evaluarea copiilor născuți din mame tratate cu acid folic a arătat că au obținut un scor semnificativ mai mare decât grupul placebo în ceea ce privește raționamentul și cunoașterea cuvintelor.

Alte cercetări au descoperit că suplimentarea cu acizi grași omega-3 în timpul sarcinii și alăptării poate avea în mod similar efecte pozitive asupra inteligenței copiilor.

Află mai multe despre importanţa microelementelor nutritive în sarcină citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/11/vitamin-d-levels-during-pregnancy-linked-with-child-iq/

Publicat cu permisiune