În 12 studii efectuate pe 1766 de pacienți, administrarea de vitamina C a scurtat cu 8% durata de internare în unitățile de terapie intensivă ale spitalelor , conform unei noi meta-analize.
COMENTARIU
Există din ce în ce mai multe dovezi că suplimentarea cu microelemente nutritive poate nu doar preveni și trata bolile, dar și reduce costurile asistenței medicale.
De exemplu, un studiu publicat în februarie 2013 confirma că utilizarea suplimentelor poate scurta durata spitalizării, diminua costurile și reduce șansele de reintrare în spital. Impresionant este faptul că cercetătorii au descoperit că administrarea de suplimente poate scurta durata de spitalizare cu până la 2 zile și costurile cu 4700$. Mai mult, probabilitatea ca pacienții respectivi să reintre în spital a fost redusă cu 7%.
La nivel de națiuni, cercetările arată că se pot economisi zeci de miliarde prin lucruri atât de simple cum ar fi suplimentarea aportului de vitamina D al populației. O recenzie publicată în 2010 arăta că asigurând populației Germaniei aportul adecvat de vitamina D, statul poate economisi 37 miliarde euro (41 miliarde dolari) anual din costurile asistenței medicale. La fel, în SUA, un raport care examina combinațiile de bază de calciu/vitamina D și luteină/zeaxanthină ca și elementele nutritive individuale acid folic și acizii grași omega 3 a arătat că utilizarea acestora poate conduce la economii de 24 miliarde $ din costurile asistenței medicale pe o perioadă de 5 ani.
Pentru mai multe detalii despre modul cum utilizarea suplimentelor nutritive reduce costurile asistenței medicale, citește acest articol pe site-ul nostru.
Pentru a citi un interviu cu Dr. Paul E. Marik, un cunoscut medic specialist în terapie intensivă din SUA care utilizează vitamina C intravenoasă pentru a trata septicemia și șocul septic, citește acest articol pe site-ul nostru.
Publicat cu permisiune