lemons gc8d8de62b 1920

Aportul alimentar sporit de vitamina C, asociat cu lungimea telomerilor pentru o îmbătrânire sănătoasă

„Aportul alimentar mai mare de vitamina C este asociat cu o lungime mai mare a telomerilor, cu implicații pentru bolile legate de vârstă și îmbătrânirea biologică, potrivit unui studiu recent.” [Sursa: nutraingredients-usa.com]

COMENTARIU

Acest studiu se adaugă la corpul tot mai mare de dovezi științifice care leagă aportul mai mare de microelemente nutritive specifice cu telomerii mai lungi. Pe lângă vitamina C, alte microelemente nutritive asociate cu lungimea mai mare a telomerilor includ seleniul, CoQ10 și acizii grași omega-3.

Adesea asemănați cu vârfurile de la capetele șireturilor fără de care șireturile s-ar desface, telomerii se găsesc la capetele cromozomilor. Rolurile lor includ acela de a ajuta la protejarea cromozomilor de deteriorare și de a se asigura că se pot înmulţi corect. Se știe că telomerii se scurtează odată cu vârsta. Cercetările sugerează că telomerii scurti pot fi asociați cu dezvoltarea bolii.

Pentru a citi recomandările Dr. Rath pentru aportul zilnic de vitamina C, seleniu, CoQ10 și alte microelemente nutritive esenţiale, consultați pagina specială Sănătate celulară de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2023/02/higher-dietary-vitamin-c-intake-linked-to-telomere-length-for-healthy-aging/

Publicat cu permisiune