vit D

Deficitul de vitamina D, asociat cu un risc crescut de COVID-19

„Un nou studiu a descoperit că pacienții cu deficit de vitamina D au șanse semnificativ mai mari de a fi pozitivi pentru COVID-19.”  [Sursa: Medicalexpress.com]

COMENTARIU

Acum este clar că vitamina D joacă un rol în prevenirea și controlul infecției cu coronavirus. S-a demonstrat că existența unor niveluri adecvate ale acestei vitamine reduce complicațiile și decesul în rândul pacienților cu coronavirus, de exemplu.

Cercetătorii au comparat nivelurile medii de vitamina D din 20 de țări europene cu ratele de infectare cu coronavirus și mortalitatea. Ei au descoperit că persoanele cu niveluri scăzute de vitamina D pot avea mai multe șanse de a muri după ce au contractat virusul. Alte cercetări au arătat că persoanele cu niveluri scăzute de vitamina D au rate cu 60% mai mari de infectare cu coronavirus în comparație cu cei cu cantități adecvate.

Aflaţi cum, atunci când sunt utilizate în combinație cu magneziu și vitamina B12,  dozele zilnice de vitamina D3 reduc severitatea bolii la pacienții vârstnici cu coronavirus, citind acest articol pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/02/vitamin-d-deficiency-associated-with-increased-covid-19-risk/

Publicat cu permisiune