u s patent office awards dr rath research institute with worlds first patents for natural health technologies to fight widespread human diseases 853x480

Oficiul de brevete din SUA acordă Institutului de Cercetare Dr. Rath primele brevete din lume pentru tehnologiile naturale de sănătate pentru combaterea bolilor umane răspândite

Într-o dezvoltare majoră, în urma unui proces de revizuire riguros, Biroul de Brevete al Statelor Unite a acordat Institutului de Cercetare Dr. Rath primele brevete din lume pentru tehnologii de sănătate naturală pentru combaterea bolilor umane răspândite. Printre acestea se numără brevete pentru combinații de microelemente nutritive destinate combaterii hipertensiunii arteriale, diabetului, infecțiilor virale și cancerului, precum și pentru susţinerea sănătății ochilor. Recunoașterea acestor tehnologii de ultimă oră constituie un pas important către stabilirea unor abordări naturale ca nou obiectiv pentru asistență medicală modernă.

Faptul că anumite combinații de microelemente nutritive au fost recunoscute de cel mai influent birou de brevete din lume pentru beneficiile asupra sănătății pe care le conferă metabolismului celular are beneficii semnificative pentru sănătatea globală. Pentru prima dată, a devenit disponibilă o abordare naturală recunoscută științific pentru prevenirea bolilor umane majore.

Acordarea acestor brevete istorice contrastează puternic cu cele emise pentru medicamentele sintetice – substanțe care nu există în natură. Brevetele pentru medicamente sunt solicitate de firmele farmaceutice pentru a garanta o „rentabilitate a investiției” pentru acționarii lor. Cu toate acestea, vitaminele și alte microelemente nutritive sunt substanțe care există în natură și, prin urmare, nu sunt brevetabile individual. Ca atare, numai combinațiile specifice de microelemente nutritive sunt brevetabile dacă sunt capabile să demonstreze beneficii pentru sănătate.

Obținerea unui brevet pentru o combinație de microelemente nutritive sau alte substanțe naturale necesită în mod necesar un proces riguros de evaluare științifică de către oficiul de brevete al unei țări, o agenție guvernamentală oficială. Obținerea unor astfel de brevete constituie astfel o recunoaștere științifică și juridică a valorii abordărilor de sănătate naturală la care se referă.

O abordare naturală brevetată a hipertensiunii arteriale

Organizația Mondială a Sănătății estimează că, deşi aproximativ 1,28 de miliarde de adulți din întreaga lume au hipertensiune arterială, doar 21% dintre ei o ţin de fapt sub control. În ciuda naturii globale a acestei probleme grave de sănătate, medicina convențională susține că, în majoritatea cazurilor, cauzele acesteia sunt în esență necunoscute. Ca urmare, medicamentele farmaceutice prescrise în mod obișnuit de medici pentru a controla tensiunea arterială tratează doar simptomele pacientului. Aceste medicamente nu numai că provoacă și reacții adverse, dar de fapt nu reușesc să trateze cauza principală a problemei.

În schimb, abordarea hipertensiunii arteriale din perspectiva medicinei celulare oferă o descoperire în înțelegerea noastră a cauzelor, a prevenirii și a tratamentului adjuvant al afecțiunii. În realitate, cauza sa principală este un deficit cronic de vitamine și alte molecule generatoare de bioenergie în celulele pereților vaselor de sânge. Pe baza unei combinații de vitamine, magneziu, calciu, arginină și extracte specifice din plante, acordarea unui brevet pentru o abordare naturală de reducere a hipertensiunii arteriale are potențialul de a salva milioane de vieți.

O abordare naturală brevetată a diabetului

Aproximativ 422 de milioane de oameni din întreaga lume au diabet, numărul pacienților afectați de acesta crescând constant în ultimele decenii. Majoritatea pacienților diabetici dezvoltă boala mai târziu în viață. În timp ce formele adulte de diabet au un fond genetic, cauza decisivă care le declanșează la vârsta adultă nu este încă pe deplin înțeleasă.

Medicina convențională se limitează la tratarea simptomelor diabetului la adulți, concentrându-se pe scăderea nivelurilor crescute de zahăr din sânge (glucoză) care apar. Cu toate acestea, bolile cardiovasculare și alte complicații diabetice pot afecta chiar și pacienții ale căror niveluri de zahăr din sânge sunt controlate cu succes. Astfel, deși este în mod clar necesar, se poate observa că doar scăderea nivelului de zahăr din sânge este o abordare incompletă pentru abordarea tulburărilor diabetice.

Medicina celulară oferă o descoperire științifică în înțelegerea cauzelor, prevenirii și tratamentului adjuvant al diabetului la adulți. După cum au arătat cercetările Dr. Rath, cauza principală a diabetului la adulți este un deficit pe termen lung al anumitor vitamine și altor microelemente nutritive esențiale în celulele pancreasului, pereților vasculari și alte organe. Aceasta înseamnă că un aport optim de microelemente nutritive corecte poate ajuta la prevenirea apariției diabetului la adulți și a complicațiilor acestuia.

Oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Dr. Rath au dezvoltat o combinație de microelemente nutritive care conţine vitamine, minerale, aminoacizi și extracte din plante, care s-a dovedit că afectează mecanismele celulare decisive implicate în diabet. Acordarea unui brevet pentru capacitatea acestei combinații de microelemente nutritive de a trata afecţiunile asociate cu nivelurile crescute de glucoză are potențialul de a îmbunătăți și de a salva milioane de vieți.

O abordare naturală brevetată a infecțiilor virale

De la începutul pandemiei de COVID-19, oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Dr. Rath au ales să nu se concentreze pe dezvoltarea de vaccinuri împotriva coronavirusului original sau a uneia dintre mutațiile acestuia. În schimb, ei au adoptat o abordare fundamental diferită, bazată pe reducerea numărului de molecule moleculare specifice (receptori ACE2) din corpul uman, folosind combinații specifice de microelemente nutritive. Toate coronavirusurile folosesc receptori ACE2 pentru a pătrunde în celulele plămânilor și în alte organe.

Abordarea adoptată de oamenii de știință ai institutului are avantajul de a fi un pas major către prevenirea eficientă a tuturor mutațiilor viitoare ale coronavirusului. Atingerea acestui obiectiv este o condiție prealabilă pentru prevenirea infecțiilor virale și pentru a pune capăt pandemiei actuale. Pe baza utilizării vitaminei C și a unei combinații de extracte de plante, Oficiul de Brevete din SUA a acordat oamenilor de știință ai institutului un brevet care recunoaște inhibarea simultană a multiplelor mecanisme celulare de infecțiozitate cauzate de coronavirus, variantele acestuia și mutanții.

O abordare naturală brevetată a cancerului

Cancerul rămâne principala cauză de deces la nivel mondial, reprezentând aproape 10 milioane de decese la nivel global în 2020. Medicina convențională se limitează în mare parte la tratarea simptomelor și complicațiilor acestei boli. Principalele abordări utilizate includ îndepărtarea chirurgicală a tumorilor, urmată de radiații și chimioterapie.

Deoarece atât radiațiile, cât și chimioterapia ucid fără discernământ celulele sănătoase și canceroase deopotrivă, în special celulele imunitare cu diviziune rapidă, nu este surprinzător faptul că pandemia de cancer continuă. Atâta timp cât știința medicală nu este în măsură să elucideze pe deplin mecanismele moleculare și celulare care stau la baza acestei boli și să identifice căi eficiente și sigure pentru controlul ei, ea va rămâne una dintre principalele cauze de deces din lume.

Înțelegerea modernă a Institutului de Cercetare Dr. Rath asupra fundamentelor celulare ale cancerului implică compuși naturali care pot corecta și regla procesele genetice și metabolice care au loc în interiorul celulelor canceroase, lăsând în același timp celulele sănătoase nevătămate.

Un obiectiv cheie este blocarea naturală a metastazelor, faza finală comună a tuturor cancerelor. Acest lucru necesită neutralizarea enzimelor (plasmină și colagenaze etc.) care sunt activate de celulele canceroase în timpul invaziei și metastazelor pentru a digera țesutul conjunctiv care le înconjoară. Cu cât o celulă canceroasă produce mai multe dintre aceste enzime, cu atât este mai agresivă și mai malignă. Astfel, scăderea producției și neutralizarea acestor enzime sunt ținte primare pentru o strategie eficientă împotriva cancerului.

Oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Dr. Rath au testat o multitudine de microelemente nutritive în diverse combinații pentru eficacitatea lor în a ajuta la blocarea diferitelor aspecte ale creșterii și răspândirii celulelor canceroase. Această cercetare cuprinzătoare a dus la prima „metodă brevetată pentru tratamentul bolilor neoplazice”, adică cancerul, bazată în întregime pe compuși naturali. Eficacitatea acestei tehnologii naturale de sănătate a fost acum confirmată pe mai mult de 55 de tipuri diferite de celule canceroase, oferind astfel o bază cu adevărat științifică pentru prevenirea cancerului.

O abordare naturală brevetată a sănătății ochilor

Peste două miliarde de oameni din întreaga lume au probleme de vedere, peste jumătate dintre acestea putând fi prevenite. Bolile oculare precum cataracta, glaucomul, retinopatia diabetică, degenerescenţa maculară asociată vârstei și altele sunt asociate cu riscul final de orbire. Medicina convențională se limitează la tratarea simptomelor bolilor oculare cu o varietate de medicamente farmaceutice, dintre care multe sunt cunoscute că provoacă efecte secundare.

Înțelegerea modernă a Institutului de Cercetare Dr. Rath a rădăcinii celulare a bolilor oculare recunoaște că deficitul cronic de vitamine și alte microelemente nutritive sunt o cauză principală a problemelor de vedere. În comparație cu majoritatea celorlalte organe, ochiul este deosebit de susceptibil la deteriorarea oxidativă, datorită expunerii la lumină și a metabolismului său ridicat. Cu toate acestea, antioxidanții pot ajuta la prevenirea daunelor oxidative și a inflamației asociate a ochiului. Anumite microelemente nutritive, cum ar fi vitaminele C, A și E, carotenoidele precum luteina, zeaxantina și beta carotenul sunt deosebit de importante în prevenirea bolilor oculare, la fel ca și zincul și polifenolii.

Brevetul acordat de Oficiul de Brevete din S.U.A. recunoaște că o combinație specifică de vitamine, carotenoide și alte microelemente nutritive „pretratează epiteliul pigmentar retinian și celula corneeană a mamiferelor [inclusiv a oamenilor] înainte să apară o deteriorare prin oxidare”.

Rezultatele unui sfert de secol de cercetare în domeniul sănătății naturale

Tehnologiile naturale de sănătate recunoscute de Oficiul de Brevete din SUA sunt rezultatul unui sfert de secol de cercetare efectuată de oamenii de știință noștri asupra deficitului de microelemente nutritive ca şi cauză principală a disfuncționalității celulare și a bolilor umane și, în consecință, interacțiunea dintre vitamine și alte microelemente nutritive în prevenirea și corectarea unei astfel de defecțiuni celulare.

Am fi încântați să oferim aceste tehnologii revoluționare de sănătate – gratuit – oricărei instituții guvernamentale sau publice, pentru a fi utilizate în beneficiul a potențial milioane de oameni. În acest scop, invităm părțile interesate să ne contacteze pentru mai multe detalii.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: