Broccoli şi varza de Bruxelles susţin sănătatea inimii

„Un studiu publicat în The British Journal of Nutrition a dat la iveală faptul că persoanele care consumă mai multe legume crucifere au mai puţine depuneri de calciu pe aortă (cerl mai mare vas de sânge din organism) decât cele care consumă aceste legume în cantităţi mai mici” [Sursa: harvard.edu]

COMENTARIU

Legumele crucifere precum broccoli, varza de Bruxelles, varza, conopida, lăptucile, varza kale, muştarul verde şi guliile sunt bogate în fibre alimentare precum şi în vitamine, minerale şi alţi compuşi fitochimici.

Aportul crescut al acestor legume a fost asociat cu scăderea riscului anumitor cancere inclusiv de colon, plămâni şi pancreas. De asemenea s-a observat un risc mai scăzut de cancere dependente de hormoni precum cancerul de sân şi prostată.

Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetare Dr.Rath au desfăşurat studii în care au examinat efectele unei combinaţii de extracte din legume crucifere asupra celulelor canceroase. Printre alte descoperiri, ei au observat că extractele au putut să inhibe dezvoltarea celulelor de melanom (cancer de piele) cu 80% şi să inducă apoptoza (moartea celulelor canceroase).
Compuşii fitochimici din legumele crucifere sunt cercetaţi pentru beneficiile lor în neuropatia diabetică, bolile Alzheimer şi Parkinson şi deteriorările creierului.
Află mai multe despre efectele de protecţie ale legumelor crucifere asupra sănătăţii citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/11/broccoli-and-brussels-sprouts-may-promote-heart-health/

Publicat cu permisiune