item 5

Nivelurile scăzute de Omega 3 asociate cu riscul crescut de psihoză

„Noi cercetări au descoperit că adolescenții cu niveluri mai ridicate de acizi graşi omega-3 în sânge prezintă un risc scăzut de a dezvolta tulburări psihotice la vârsta adultă tânără, sugerând că ar putea avea un efect preventiv potențial de reducere a riscului de psihoză” [Sursa: Medicalexpress.com]

COMENTARIU

Cu unele cercetări care sugerează deja că acizii grași omega-3 sunt substanțele nutritive cele mai eficiente pentru îmbunătățirea sănătății mintale, există dovezi în creștere pentru rolul nutriției în psihoză și schizofrenie.

O revizuire științifică și meta-analiză publicată în 2018 au analizat 28 de studii și au constatat că psihozele sunt asociate cu deficiențe nutriționale. Examinate de cercetători din Marea Britanie, Australia și Belgia, studiile arată că, în comparaţie cu persoanele non-psihiatrice, pacienții nou diagnosticați cu psihoză prezintă niveluri semnificativ scăzute de folat, vitamina D și vitamina C. În mod semnificativ, cercetătorii au observat că pacienții cu nivelurile cele mai scăzute ale acestor elemente nutritive au avut, de asemenea, cea mai proastă sănătate mintală.

Se știe că vitaminele B sunt deosebit de importante pentru o bună sănătate mintală și s-a demonstrat că îmbunătățește concentrarea în rândul persoanelor cu un prim episod de psihoză.

Află cum vitaminele B în doze mari pot reduce simptomele de schizofrenie citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/06/low-levels-of-omega-3-associated-with-higher-risk-of-psychosis/

Publicat cu permisiune