Virus

Aproape o treime dintre cetăţenii britanici decedaţi cu „Covid-19 Delta” erau complet vaccinaţi

Un nou raport a dezvăluit că aproape o treime dintre britanicii decedaţi recent cu așa-numita variantă Delta (indiană) a COVID-19 primiseră deja două doze de vaccinuri anti-coronavirus. Publicată de Public Health England (PHE), o agenție executivă a Departamentului de sănătate și asistenţă socială al guvernului britanic, analiza arată că din 42 de persoane care au murit cu varianta Delta, 12 au fost clasificate oficial ca fiind complet vaccinate. Venind într-un moment în care publicul britanic este îndemnat să se ofere voluntar pentru studii pentru a testa dacă o a treia doză de vaccin ar putea proteja împotriva noilor variante ale virusului, constatarea pare să fie folosită pentru a promova ideea că dozele „de rapel” regulate ale vaccinurilor sunt de acum necesare.

Analiza PHE arată, de asemenea, că alte 7 din cele 42 de decese au avut loc la persoanele care au primit o doză de vaccin cu 21 sau mai multe zile înainte. Se presupune că dozele unice de vaccinuri COVID-19 oferă cel puțin o anumită protecție împotriva coronavirusului. Dar, având în vedere că varianta Delta s-a răspândit acum în 74 de țări și se așteaptă să devină tulpina dominantă la nivel mondial, inutilitatea unei abordări a pandemiei bazată exclusiv pe vaccin devine rapid evidentă. Mutațiile inevitabile care apar pe măsură ce virusul se adaptează la vaccinurile actuale COVID-19 ar putea avea ca rezultat ca populația globală să fie constrânsă să accepte și alte vaccinări experimentale, posibil chiar și pe o bază anuală. Întrucât mulți oameni sunt deja preocupați de dezvoltarea și lansarea rapidă a generației actuale de vaccinuri, o astfel de strategie amenință să expună populația globală la riscuri din ce în ce mai mari pentru sănătate.

Viitoarele vaccinuri vor trebui dezvoltate în mai puţin de 100 de zile

În cadrul reuniunii recente a G7 care a avut loc în Marea Britanie, liderii unora dintre cele mai mari țări exportatoare de produse farmaceutice din lume au emis o declarație în care intenționează să reducă timpul necesar dezvoltării și licențierii viitoarelor vaccinuri la sub 100 de zile. Afirmând că vaccinurile actuale COVID-19 sunt „sigure” – în ciuda faptului că au fost dezvoltate în mai puțin de un an, fiind bazate pe tehnologia genetică experimentală și autorizate doar prin mecanisme de „utilizare de urgență” – declarația ignoră în mod clar lipsa de date de siguranță pe termen lung. În schimb, rolurile „sectorului privat” și ale „reprezentanților industriei” sunt menționate în mod explicit și lăudate în document. Ambii termeni sunt fraze de cod pentru industria farmaceutică multinațională, desigur.

Așa cum a descris dr. Rath în discursul istoric pe care l-a ținut la Varșovia, Polonia, în 2011, industria farmaceutică are o istorie de peste un secol de plasare a profitului mai presus de viață. Privită în această lumină, dezvoltarea și lansarea ultra-rapidă a vaccinurilor experimentale COVID-19 continuă pur și simplu această tradiție lipsită de etică. În ultimele câteva luni au existat dovezi din ce în ce mai mari de probleme grave care apar după administrarea vaccinărilor COVID-19. Acestea includ tromboze și alte afecțiuni periculoase ale sângelui, inflamația inimii și moartea.

În ciuda acestor riscuri, se estimează că piața totală a vaccinurilor COVID-19 se va ridica la 100 de miliarde de dolari în vânzări și 40 de miliarde de dolari în profituri post-impozitare. Între timp, ignorat în liniște de mass-media care respectă industria farmaceutică, un studiu finanțat de guvernul SUA a concluzionat recent că riscurile acestor vaccinuri nu sunt dezvăluite corespunzător. Pentru industria farmaceutică multinațională, desigur, nedivulgarea unor astfel de riscuri este esențială pentru perpetuarea supravieuirii sale. Descoperirea că o combinaţie a vitaminei C cu alți compuși naturali împiedică mecanismele cheie ale infecției cu coronavirus reprezintă o amenințare și mai mare pentru profiturile industriei. Ca atare, știrile că vaccinurile actuale prezintă semne de a deveni ineficiente împotriva noilor variante ale virusului vor fi folosite de către directorii firmelor producătoare de medicamente ca argument pentru administrarea dozelor anuale de rapel. Căci în lumea „afacerii cu boala” a industriei farmaceutice, interesele lăcomiei investitorilor de companii farmaceutice sunt întotdeauna prioritare față de sănătatea umană.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/06/almost-a-third-of-british-people-dying-with-covid-19-delta-variant-are-fully-vaccinated/

Publicat cu permisiune