fruit

Fructele şi legumele mai au doar jumătate din valoarea nutritivă de acum 80 de ani

“Fructele și legumele vândute în Marea Britanie conțin acum doar jumătate din cantitatea de elemente nutritive cheie pe care o conţineau în 1940, conform unui studiu extins.” [Sursa: dailymail.co.uk]

COMENTARIU

Realizat de cercetătorii de la Universitatea Coventry, acest studiu a comparat elementele nutritive din 28 de tipuri de fructe și legume vândute în Marea Britanie în 1940, 1991 și 2019. Concluzia a fost că nivelurile de fier, magneziu, cupru, potasiu, calciu și altele au fost semnificativ epuizate. Printre cauzele suspectate se numără trecerea la forme industriale de agricultură.

În mod crucial, rezultatele studiului sunt în concordanță cu cercetările anterioare efectuate independent în alte țări, inclusiv Statele Unite, Canada, Țările de Jos și Finlanda. În unele țări, s-a constatat că nivelurile de elemente nutritive au scăzut dramatic. Ca atare, a devenit clar faptul că scăderea nivelurilor de elemente nutritive din  alimente reprezintă acum o problemă globală. Pe baza descoperirilor medicinei celulare a Dr. Rath, şi anume că deficitul de elemente nutritive este cauza principală a bolilor cronice, descoperirile din acest domeniu de cercetare au implicații majore pentru sănătatea publică.

Află mai multe despre această problemă importantă, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2022/04/fruit-and-vegetables-sold-in-the-uk-are-half-as-nutritious-as-80-years-ago/

Publicat cu permisiune