Hrana ultraprocesată, asociată cu riscul de boli cardiovasculare

Hrana ultraprocesată, asociată cu riscul de boli cardiovasculare

“Consumul săptămânal de alimente ultraprocesate este legat de un risc crescut de boli cardiovasculare, potrivit noilor cercetări.” [Sursa: Medicalexpress.com]

COMENTARIU

O categorie de alimente care include pâine din producţia industrială, felurile de mâncare gata pregătite, fast-food, dulciuri și deserturi, gustări sărate, carne reconstituită, tăiței instant, legume conservate cu sare adăugată, precum și băuturi răcoritoare și băuturi îndulcite, alimentele ultra-procesate au fost deja şi anterior asocitate cu dezvoltarea cancerului. Într-un studiu publicat în British Medical Journal în 2018, cercetătorii au descoperit că, dacă proporția unor astfel de alimente în alimentaţie a crescut cu 10%, numărul cancerelor detectate a crescut cu 12%.

Oferind dovezi suplimentare ale pericolelor alimentelor ultraprocesate, un studiu publicat în revista JAMA Internal Medicine în 2019 a asociat consumul acestora cu un risc crescut de deces precoce, din orice cauză. Cercetătorii au descoperit că fiecare 10% creștere a consumului de alimente precum pâinea albă, gustările ambalate, semipreparatele care necesită doar încălzire, cerealele zaharate, produsele de cofetărie, băuturile carbogazoase și chipsurile din cartofi a fost asociată cu un risc de deces cu 14% mai mare, în următorii 7 ani.

Află mai multe despre efectele alimentelor ultraprocesate asupra sănătăţii, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/09/ultra-processed-food-is-associated-with-cardiovascular-disease/

Publicat cu permisiune