9 02 item5

Hrana ultraprocesată, asociată cu riscul de boli cardiovasculare

“Consumul săptămânal de alimente ultraprocesate este legat de un risc crescut de boli cardiovasculare, potrivit noilor cercetări.” [Sursa: Medicalexpress.com]

COMENTARIU

O categorie de alimente care include pâine din producţia industrială, felurile de mâncare gata pregătite, fast-food, dulciuri și deserturi, gustări sărate, carne reconstituită, tăiței instant, legume conservate cu sare adăugată, precum și băuturi răcoritoare și băuturi îndulcite, alimentele ultra-procesate au fost deja şi anterior asocitate cu dezvoltarea cancerului. Într-un studiu publicat în British Medical Journal în 2018, cercetătorii au descoperit că, dacă proporția unor astfel de alimente în alimentaţie a crescut cu 10%, numărul cancerelor detectate a crescut cu 12%.

Oferind dovezi suplimentare ale pericolelor alimentelor ultraprocesate, un studiu publicat în revista JAMA Internal Medicine în 2019 a asociat consumul acestora cu un risc crescut de deces precoce, din orice cauză. Cercetătorii au descoperit că fiecare 10% creștere a consumului de alimente precum pâinea albă, gustările ambalate, semipreparatele care necesită doar încălzire, cerealele zaharate, produsele de cofetărie, băuturile carbogazoase și chipsurile din cartofi a fost asociată cu un risc de deces cu 14% mai mare, în următorii 7 ani.

Află mai multe despre efectele alimentelor ultraprocesate asupra sănătăţii, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/09/ultra-processed-food-is-associated-with-cardiovascular-disease/

Publicat cu permisiune