item 5

Nivelurile scăzute de Omega 3 sunt la fel de periculoase ca fumatul în ce priveşte riscul de moarte timpurie

„O nouă lucrare de cercetare publicată în revista American Journal of Clinical Nutrition a arătat că nivelurile scăzute de omega-3 sunt la fel de periculoase fumatul în ce priveşte riscul de moarte timpurie.”[Sursa: Medicalexpress.com] ”

COMENTARIU

Cercetările anterioare au descoperit că persoanele cu niveluri mai ridicate de acizi grași omega-3 prezintă mai puţine riscuri să moară prematur. Nivelurile mai ridicate au fost, de asemenea, legate de îmbătrânirea sănătoasă.

Suplimentele care conțin acizi grași omega-3 s-au dovedit benefice ca adjuvante în tratamentul depresiei majore, în reducerea inflamației din bolile renale cronice, la scăderea riscului de boli oculare, la reducerea tensiunii arteriale și la protejarea sistemului cardiovascular.

Alte cercetări au legat suplimentele omega-3 de beneficiile cognitive și mai puține simptome de astm la copii, precum și de o reducere a comportamentului agresiv. Acidul gras omega-3 DHA a fost considerat deosebit de util în gestionarea ADHD. 

În timpul sarcinii, s-a demonstrat că aportul crescut de acizi grași omega-3 a avut legătură cu  o mai bună soluționare a problemelor în rândul copiilor și s-a dovedit a reduce riscul nașterilor premature.

Află mai multe despre optimizarea sănătăţii cu ajutorul acizilor graşi omega-3 citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/07/a-low-omega-3-index-is-just-as-strong-a-predictor-of-early-death-as-smoking/

Publicat cu permisiune